C vitamininin ən çox hansı qidalardan qəbul edildiyi açıqlandı
C vitamininin ən çox hansı qidalardan qəbul edildiyi açıqlandı
Təbii C vitamininin ən çox hansı qidalardan qəbul edildiyi bəlli olub.
Tanınmış rusiyalı həkim Natalya Mixaylova gazeta.ru-ya açıqlamasında itburnu, kivi, qarağat, sitrus meyvələri, bolqar bibəri və kartofun adını çəkib.
Onun sözlərinə görə, C vitamini qida və ya pəhriz əlavələri şəklində qəbul edildikdə faydalıdır.
Həkim deyib ki, C vitamini kollagen sintezini stimullaşdıran və hüceyrələri oksidləşdirici stresdən qoruyan ən güclü təbii antioksidantlardan biridir. Oksidləşdirici stresdən qorunmaqla yanaşı, C vitamini dərinin parlaqlığına kömək edir, qan damarlarının divarlarını gücləndirir, onların elastikliyini artırır və qan axınını yaxşılaşdırır.
Rusiyalı həkimin dediyinə görə, daxilə qəbul etməkdən fərqli olaraq, üzünüzə təbii C vitamini çəkmək - məsələn, askorbin turşusu, limon və ya portağal - heç bir fayda vermir.







Oxşar -Yeniinfo.az
"Ulduz" stansiyası ətrafında yol təmiri nə vaxt bitəcək? - Video
Qapını açanda görüblər ki, uşaq oradadır, kül vəziyyətindədir" - Siyəzəndəki hadisənin TƏFƏRRÜATI
Bakıda sıxlıq olan küçələrin SİYAHISI - 26.12.2025
Üç ildir itkin düşən şəxsin qətlə yetirildiyi məlum oldu: Cinayətkar meyiti basdıraraq üstündə it damı tikib
Çox vaxt "BakıKart"da pulumuz olmurdu" - Avtobuslarda yeni ödəniş sistemi işə düşdü
İki ildir təmir edilməyən körpü uçdu, sürücü faciəli şəkildə həlak oldu
İlham Əliyev Ağdamdan hansı mesajları verdi?
Azərbaycanla Türkiyə arasında hərbi təhlükəsizliklə bağlı sənəd TƏSDİQLƏNDİ